Мануален лимфен дренаж

Posted: януари 14, 2017 By: Comment: 0

Мануален лимфен дренаж е техника с изключително мощно действие. Тя усилва лимфния ток и преодолява застойни лимфни образувания в организма. По този начин процедурата засилва имунитета на организма спрямо болести и антигени. Вредните субстанции биват изчистени от организма, а лимфните възли – неутрализирани. Увеличава се броят на лимфоцитите, което засилва имунните функции на тялото. Лимфният дренаж подобрява движението на лимфата и изтласкването ѝкъм лимфните депа.

Прилага се след спортни травми, а също и за козметични цели – например, елиминиране появата на целулит. Със системното прилагане на мануален лимфен дренаж се постигат подобрено кръвообращение, намалени забавени процеси в организма и редуциране на оточните състояния. Целта на лимфния дренаж е отичане на лимфата към съответните депа – черен дроб, ингвинални гънки, слезка и други. Постигане на мека, гладка кожа с подобрена еластичност и видимо намалени следи от портокалова кожа. Възстановява тъканите и допринася за по-доброто състояние на цялото тяло.

 

Пречистващата функция на лимфния дренаж

Лимфната система на тялото прочиства организма. Лифмните възли притежават бариерна функция. Те задържат и премахват попаднали микроорганизми и спират проникването им в системата. Повишените защитни сили действат превантивно на развитието болестни процеси. Някои заболявания, както и операционни намеси, нарушават лимфотока. Това води до отоци на засегнатите телесни части, които притискат нервни окончания, мускули и кръвоносни съдове. Така се нарушава храненето на тъканите. Въпросният засегнат участък придобива твърда и уплътнена форма, кожата избледнява, започва да лъска и се изсушава.

Лимфните отоци се характеризират с болка, дискомфорт и усещане за тежест. Най-често се срещат в крайниците, в непосредствена близост до стави или място на операция, където лимфните пътища биват прекъснати от срязвания и шевове.

Мануален лимфен дренаж в Balance Center София представлява масаж с лек и ритмичен натиск, който постепенно изпомпва лимфата. Първоначално се освобождават големите лимфни басейни, а те постепенно изтеглят лимфата от по-малките съдове.

Важно е пациенти, страдащи от хронични заболявания, да разбират, че лимфният дренаж се извършва от горе надолу. Масажът се различава от другите видове процедури и при работа в обратна посока най-често се наблюдава липса на ефект или дори влошаване на болката и блокажа в тъканите. Екипът на Balance Center София разбира напълно начина за извършване на процедурата и ви гарантира положителни резултати след мануален лимфен дренаж.

Позитивни въздействия при мануален лимфен дренаж върху тялото

  • Регенерация на тъканите
  • Премахване на хронични болки и умора
  • Облекчени безсъние и нарушена памет
  • Премахване на стреса
  • Намаляване на целулита