Светлинна терапия Bioptron

Posted: ноември 25, 2018 By: Comment: 0

Светлинната терапия BIOPTRON е нов, ефективен и безопасен метод за лечение, превенция и рехабилитация на редица заболявания.Светлината, излъчвана от уреда BIOPTRON е подобна на част от електромагнитните естествени лъчи на слънцето, но без UV радиацията. Светлинната терапия е много повече от лечебна практика, която третира зимната депресия. Тя се използва като съпътстващо лечение към конвенционалните лечебни методи или като самостоятелна мярка при някои заболявания. Светлинната терапия Биоптрон помага за:

  • По-бързото зарастване на раните като травми, изгаряния, следоперационни рани, декубитуси, язви на краката. Подобрява циркулацията на кръвта;
  • Облекчава болката и намалява нейната сила на проявление. Светлинната терапия Биоптрон може да се използва за съпътстваща терапия за намаляване на болката в ревматологията (за остеоартрит, ревматоиден артрит, артрози), във физиотерапията (болки в гърба, в раменете и врата, синдром на карпалния тунел, белези), спортна медицина (наранявания на мускули и сухожилия, мускулни спазми, разтежения, навяхвания, разкъсвания и др.). Биоптрон е клинически доказан и ефективен способ за облекчаване на болката и възпалението;
  • Помага при дерматологични и кожни проблеми като акне, атопичен дерматит (екзема), псориазис, херпес, повърхностни бактериални инфекции, мукозна лезия, които проблеми са доста често срещани и повечето хора, рано или по-късно през живота си, се сблъскват с някои от тях. И въпреки, че тези проблеми не са животозастрашаващи, те могат да оставят негативен отпечатък върху нашето ежедневие. Лечението с Биоптрон е лесно и безболезнено и си струва да опитате;
  • В педиатрията за дермални проблеми, алергично-дихателни заболявания, инфекции на горните дихателни пътища, мускулно-скелетни и неврологични разстройства. До 15% от децата страдат от алергична екзема и различни кожни инфекции, които са неприятни за родителите и за децата, като могат да причинят странични реакции като болезненост на кожата, сърбеж, нарушен сън и др., поради което светлинната терапия се оказва добър помощник на децата и техните родители. Светлинната терапия се бори и с честите инфекции на носа и гърлото, от които страдат малките деца, като стимулира имунната система.;
  • При САР за облекчаване на хроничната умора, понижена мотивация, увеличената нужда от сън. Биоптрон ни осигурява ефективен светлинен спектър, без УВ радиация Светлинната терапия третира и някои психиатрични разстройства.
  • Специалните характеристики на светлинните уреди Биоптрон позволяват на светлината да проникне не само през кожата, но и през по-долните тъкани като по този начин лечебният ефект не се ограничава само до третираната кожна област. Светлината Биоптрон има биостимулативен ефект или казано с други думи, когато я прилагаме върху кожата, тя стимулира светлочувствителните вътреклетъчни структури и молекули (стимулира разнообразните биологични процеси в организма, като подобрява телесните функции). Светлинната терапия с Биоптрон стимулира регенеративните, възстановителни процеси, както и функциите на имунната система. Лечебната терапия е бърза, лесна, безболезнена, икономична и може да се използва за превенция или лечение на редица заболявания при малки и големи.

 

BIOPTRON – АНТИЕЙДЖИНГ СВЕТЛИНА
ЗДРАВАТА КОЖЕ Е ХУБАВАТА КОЖА
Светлинната терапия подобрява естетическия вид на кожата, намалява броя на финните линии и бръчки около очите, увеличава плътността на кожата чрез синтеза на колаген и еластин. Използва се за да подсили ползите от антиейджинг и козметичните терапии, като оказва силен синергичен ефект.
BIOPTRON подпомага антиейджинг процедурите по два основни начина:
. широкият светлинен спектър спомага да се елиминират зачервяването, отокът и хематомите от кожата след провеждане на козметични процедури;
. когато се използва с друти антиейджинг продукти, BIOPTRON осигурява цялостното абсорбиране и проникване в кожата на използвания продукт.
Светлинната терапия BIOPTRON е подходяща за приложение при мъже и жени от всякаква възраст, независимо т типа на кожата.

 

СВЕТЛИННА ЦВЕТОТЕРАПИЯ BIOPTRON
Светлинната цветотерапия използва въздействието на цветовете, за да подсили и запази енергийното ниво на тялото. Цветотерапията оказва успокояващ и антиейджинг ефект върху кожата и тъканите.
Цветовете и светлината могат да имат много благотворни ефекти върху нашето емоционално, здравословно и цялостно физическо състояние, както и физическа жизненост. Подходящи са за приложение при всички видове кожа, за мъже и жени.
ЧЕРВЕН – топъл и стимулиращ, възвръща енергията на тялото и кожата;
ОРАНЖЕВ – стимулира фиброобластите и ускорява синтеза на колагена и еластин, като по този начин елиминира финните линии и бръчки;
ЖЪЛТ – стимулира възстановяването на увредените клетки. Желателно е да се прилага за изглаждане на релефа на кожата;
ЗЕЛЕН – регулира синтеза на мелатонин и пигментацията на кожата;
СИН – намалява секретияцата на себум и елиминира бактериите, за които е известно, че причиняват АКНЕ;
ИНДИГО – оказва успокояващ ефект върху цялостното благосъстояние, стяга, тонизира и оформя контурите на кожата;
ВИОЛЕТОВ – облекчава кожните възпаления и раздразнения;

Светлинната цветотерапия предотвратява и лекува АКНЕ. BIOPTRON ограничава възпалителния процес, подобрява състоянието на имунологичесните фактори, свързани с появата на АКНЕ и предотвратява образуването на белези. Не се осъществява физически контакт между третираната област и BIOPTRON, което я прави приятна и безболезнена терапия. Тя може да се използва самостоятелно или в комбинация с други терапии за постигане на бързи, видими и дълготрайни ефекти.

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е световно патентован уред за светлинна терапия.