Лечебен масаж

Posted: март 30, 2022 By: Comment: 0

Лечебен масаж е термин, събиращ в себе си различни видове терапии и техники. Чрез тяхното обединяване лечебният масаж цели премахване на хронични болки в цялото тяло. Диагностицирането на всеки пациент е строго индивидуално, което спомага за успешното прилагане на лечебния масаж. След диагностика на проблемите следва прилагането на специфичен тип техника за масажиране, зависеща от състоянието на пациента.

Лечебен масаж се прилага при хора с различни заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система. Целта му е не само лечение, а и профилактика на усложненията, съпътстващи множество заболявания. При системно прилагане на лечебен масаж пациентите постигат значително ускорен заздравителен процес. Може да се прилага самостоятелно, както и като част от съчетание с мануална терапия и кинезитерапия.

Имам ли нужда от лечебен масаж?

Лечебен масаж се препоръчва на хора, които страдат от скованост на тялото, причинена от заседнал начин на живот, емоционален и физически стрес, безсъние, депресивни състояния, болки в гърба, кръста и ишиас, схванати врат и горна част на гърба, болки в гърба и краката, дискови хернии, дископатии, невралгия, плексит, главоболие, мигрена, ошипяване и други.

Лечебен масаж в София се прилага на нуждаещи се от всички възрастови групи. Той е напълно безвреден, щади тялото и допринася за по-доброто състояние на пациентите. Чрез повишаването на енергийния баланс се постига предотвратяване появата на хронични и здравословни проблеми и повишаване на енергията в тялото. Лечебният масаж действа положително срещу ежедневни предизвикателства като стрес, бактерии, вируси, кръстни болки, плексит, ошипяване и други.

Лечебният масаж включва серия от похвати – поглаждане, изстискване, разтриване, размачкване, вибрации, движения. Комбинацията от фазите на лечебния масаж в Balance Center София предоставя на желаещите възможност за засилване мускулатурата, подобрение на ставната подвижност и корекция на позата и стойката. От самото си зараждане през 19-и век, лечебният масаж набира популярност и се използва често като лечебна терапия при различни заболявания.

 

Положителни въздействия на лечебния масаж върху тялото

 • Подобрена еластичност на кожата
 • Регулирано кръвообращение и кръвно налягане
 • Регулиран мускулен тонус
 • Подобрена функция на нервната система и вътрешните органи
 • Намалена болка в цялото тяло

В зависимост от оплакванията на пациента кинезитерапевтът успява да приложи лечебен масаж след снемане на анамнеза и направа на функционална диагностика. В зависимост от характера на оплакванията и състоянието на опорно-двигателния апарат, пациентът може да усети лечебния масаж като болезен в началото. На всеки пациент се препоръчват различна честота и интервали между сесиите според състоянието им.

Ние предлагаме следните видове лечебен масаж:

 • Цяло тяло – 60 минути
 • Масажна яка – 15 минути
 • Гръб – 25 минути
 • Кръст – 15 минути
 • Ръце – 15 минути
 • Крака – 25 минути