Tерапевтична система VERTHORA

Posted: септември 7, 2021 By: Comment: 0

Иновативната терапевтична система VERTHORA се препоръчва за хора с установени проблеми в гръбначния стълб (гръбначни изкривявания, протрузии, дископатия, дискова херния) и др.
Много подходяща терапия при активни спортисти, които се нуждаят от дълбока релаксация на мускули и стави. Лекият масаж на гръбначния стълб и дълбоката релаксация на мускулите помагат за предотвратяване на дискомфорта, причинен от бързото изместване на центъра на тежестта на тялото при физическо натоварване.
Подобрява метаболитната доставка на прешленните дискове и ускорява пълното възстановяване на организма от натрупаната умора. Терапевтичната система е проектирана на гравитационен принцип – натискът, който тялото упражнява, помага на оребрението да се „захване“ за прешлените и да ги разтяга деликатно в противоположни посоки. Този ефект увеличава междупрешленното пространство и така намалява напрежението и болките във врата, гърба и кръста, и краката. Подобрява се кръвообращението на фините ставички, участващи в изграждането на гръбначния стълб.
При правилна употреба и постоянство за 45 минути, системата е незаменима опора в ежеденевието,както за терапевтична цел, с троен масажен ефект върху главата и врата, гърба, и кръста, седалищните части и краката.
Специалистите от Verthora създадоха същата терапевтична система за деца, която може да се прилага в периода на интензивен растеж на детския организъм, когато се появяват първите деформации на гръбначния стълб. Изследвания на учени са установили 6 вида сколиоза, която може да се развие при децата, свързана с ротация на гръбначните тела.
Повече информация можете да получите от нашите кинезетерапевти на място.