Хиропрактика

Posted: януари 19, 2017 By: Comment: 0

Хиропрактика в София

Живеем в динамично ежедневие, където болките във врата, гърба и кръста са от най-срещаните. В много случаи гръбначните изкривявания могат да бъдат причина за сериозни последици, ако останат неразпознати и нетретирани.

Хиропрактиката е терапия, занимаваща се с лечение болестите на гръбначния стълб и нервната система чрез мануална терапия. Хиропрактиката е фокусирана върху заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система. Множество от тези заболявания влияят негативно и върху общото здравословно състояние на пациентите. Хиропрактиката служи за лечение на мускулно-скелетни неразположения – болки в гърба, във врата, в ставите на ръцете и краката, главоболие и други.

Хиропрактиката като способ за функционалност на тялото

Накратко казано, хиропрактиката е експертно третиране на гръбначния стълб. Болките в тила, гърба и кръста са главни целеви групи на хиропрактиката. Според множество специалисти проблемите в прешлените на гръбначния стълб водят до вторични смущения с отражение във всички системи на организма. Хиропрактиката се грижи за предотвратяването на подобни проблеми и нормалната функционалност на тялото. Хиропрактиката поддържа жизнеността и подвижността на организма.

Тя е показна при серия болести и дисфункции, свързани с гръбначния стълб. Главоболия, мигрени, нарушения в кръвообращението, световъртежи, различни видове сколиози, както и неправилни стойки. Хиропрактиката е ефикасен метод при лечението на дископатии, кръстни болки и лумбаго, ишиас, както и болки при менструален синдром. Balance center в София предлага индивидуален подход към всеки един пациент, включващ преглед, диагностициране и лечение.

Хиропрактиката като процедура

Най-често срещаната терапевтична процедура, извършвана от хиропрактиците, е известна под името „гръбначна манипулация“ или „хиропрактична корекция“. Тя се състои в умерен, преценен натиск върху определено избрана точка, отговарящ на две задължителни условия – слаба амплитуда на движение и голяма скорост. Прецизността на хиропрактика е от изключително значение.

Balance Center в София предоставя на клиентите си хиропрактици с професионален опит и пълно разбиране на процедурата. Манипулацията цели да възстанови подвижността в ставите чрез мануално прилагане на контролирана сила в тях. Наранявания на меките тъкани могат да бъдат причинени от серия причини – неправилно вдигане на предмети или повтарящи се натоварвания, седене в неудобно положение или лоша стойка на гръбначния стълб за продължително време. Наранените тъкани претърпяват физически и химически промени, водещи до възпаления, болки и намалена функция на гръбначния стълб. Хиропрактиката възстановява мобилността на засегнатите тъкани и стави, облекчавайки болката и стягането на мускули и тъкани.

Хиропрактиката се извършва без помощта на лекарства. Индивидуалният подход към пациента поздолява точна диагностика, водеща до успешно лечение. Хиропрактикът може да препоръча терапевтични и рехабилитационни упражнения на пациентите за по-нататъчено предотвратяване на премахнатите проблеми.

Хиропрактиката е метод за хармонизиране на нервната система. Тя освобождава мускулното напрежение от тялото и поддържа жизнената енергия на пациента.