Кинезиотейп при бременност

Posted: януари 18, 2017 By: Comment: 0

Кинезиотейпинг при бременност в София

Бременноста е отличителен период от живота на жената. Характеризира се с множество промени, както физически, така и психически. В голямата част тези промени са дискомфортни, дори болезнени. Най-чести оплаквания са болки в кръста, както и болки в сакро-илиачните стави. Липсата на движение в напредналите месеци довежда до промени във венозната и лимфна системи. Затруднено дишане, притискане на вътрешни органи и неспособността на третиране чрез лекарства са главни неразположения по време на бременност.

Кинезиотейпингът спомага за облекчаване на болките и свободното движение на тялото. Той има крайно сходни характеристики с кожата, което го прави идеален при решаването на гореизброените проблеми. Кинезиотейпингът позволява извършването на ежедневните дейности и подпомага поддържането функционалността на структурите, върху които е прилепен. Не съдържа лекарствени вещества, латекс или каквито и да е изкуствени съставки. Направен е изцяло от памук. Кинезиотейпингът не пречи на къпането или работата – солидни предпоставки за употребата му от бъдещи майки.

Кинезиотейпинг в Balance Center

Balance Center в София предлага кинезиотейпинг, въздействащ на проприорецептивно ниво – той активира рецепторите на кожата и подава позитивни сензорни импулси към мозъка. Така се стимулира положителна обратна реакция към мускулите и структурите. Поставянето на кинезиотейпинга определя успешния краен резултат на процедурата. Финалната цел зависи от степента на разтягане и посоката на поставяне на лепенките.

Напредването на бременноста измества центъра на тежестта напред, което довежда до засилено напрежение в гръбните мускули и дискомфорт в областта на кръста и таза. Тези усещания могат да бъдат намалени чрез стандартен кинезиотейпинг. Болките в кръста могат лесно да преминат в зоната на сакро-илиачните стави. Поставянето на две ветрилообразни лепенки в тази зона действа лесно, бързо и ефективно срещу неразположението.

Кинезитейпингът в София предоставя на бъдещите майки възможност за постигане на оптимални резултати. Препоръчва се и облепване на коремната област. Чрез засилване на коремните мускули (главно косите коремни мускули) се постига засилване издръжливостта на кръста. Поставен кинезиотейпинг на коремните мускули подобрява стойката на тялото и увеличава силата на самите мускули. По-добър контрол и функция на коремните мускули, увеличена микроциркулация на кръв и лимфа са част от позитивите от използването на кинезиотейпинг.

Положителни въздействия върху организма на майката

  • Засилване на отслабнали мускули и намаляване тонуса на напрегнати мускули
  • Премахване на болка и отоци
  • Подобрена сетивност
  • Стимулиране лактацията и увеличаване производството на кърма
  • Предотвратяване на запушвания в млечните канали
  • Намаляване напрежението, тежестта и болката в гърдите