Юмейхо терапия

Posted: октомври 12, 2020 By: Comment: 0

Японската терапия Юмейхо се основава на убеждението, че нашият таз е центърът и основата на нашия скелет. Всяка асиметрия на тазовата позиция би била началото на много заболявания. Най-важната цел на Юмейхо терапията е да коригира таза, гръбначния стълб, да мобилизира естествените сили на организма и да премахне причината за патологичното състояние.

Асиметрията на таза променя местоположението на центъра на тежестта на нашето тяло, причинявайки неизправност на гръбначния стълб, ставите и мускулите. Какво означава това? Това означава, че едната страна на таза е по-висока от другата. Тази асиметрия става причина за очевидното съкращение на крака. Това съкращение идва от факта, че кракът е повдигнат в горната тазобедрена става. Последицата от това е нарушение на кръвообращението и ограничение на движението на тази става. Този „по-къс” крак става по-слаб. Теглото на тялото е главно върху дългия крак (по-силен). Ако тази ситуация остане дълго време, този крак ще бъде претоварен. Тазобедрената става се движи бавно напред и към средата. Краката ще имат еднаква дължина или претовареният крак ще стане по-къс. Гръбначният стълб започва да се навежда към по-късия крак.

В крайна сметка асиметрията на таза може да стане причина за много мускулно-скелетни заболявания. Това се дължи на асиметричния ефект и претоварването на едната страна на тялото.

Най-честите симптоми са: болки в гърба, лумбаго, изтръпване в крайниците, главоболие, херния, ишиас. Пациентите могат да се оплакват и от проблемите на вътрешните органи.

Честа причина за тези симптоми е компресия на нервите през гръбначния стълб. Тези нерви нахлуват в органа или неговата среда. Терапията с Yumeiho ефективно елиминира тези проблеми, разбира се, ако причината им се крие в гръбначния стълб (защото, разбира се, има и други причини за тези нарушения).

Юмейхо терапията е терапевтична система, която се състои от редица процедури (в зависимост от патологичното състояние). Процедурата отнема около 60 минути, когато терапевтът използва около 100 различни техники. Лечението Yumeiho съдържа: масаж чрез месене и компресия и мобилизиране на всички стави по оригинален и безболезнен начин. Тези фактори водят до мускулна релаксация, подобряване на притока на кръв към всички елементи на ставата и правилното функциониране на физиологичните диапазони за тях. Резултатът е значително подобрение или решаване на съществуващи проблеми. Юмейхо терапията се извършва от физиотерапевти с дългогодишен опит.

Въздействия на иумейхо терапията: стимулира се функцията на вътрешните органи и се подобрява тяхното кръвоснабдяване, постига се пълно отпускане на мускулатурата чрез специални разтриващи техники след което се прилага наместваща терапия, стопяват се наднормените килограми, възстановяват се възпалените стави и се премахва болката, повишава имунитета и премахва умствената и физическа умора, постига се регенерация на клетките, в следствие на което се наблюдават следните видими органични промени: заздравяване, порозовяване и втвърдяване на ноктите, изглаждане на бръчките, подобряване еластичността на кожата, общо тонизиране.

Юмейхо профилактиката е лечебен метод за изправяне на костите на цялото тяло, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и за радикалното премахване на болести, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото.

Терапията с Юмейхо може да лекува много заболявания, например:

  • Лумбаго;
  • Ишиас;
  • Болка в тазобедрените стави, коленете, глезените, пръстите и ребрата;
  • Главоболие;
  • Скованост или болка в раменете;
  • Диария;
  • Менструална болка и нередовна менструация;
  • Сколиоза (странично изкривяване на гръбначния стълб);
  • Болести на черния дроб, стомаха, червата, панкреаса, бъбреците, далака, пикочния мехур и др.

Терапията с Yumeiho също помага на пациенти с хипертония и хипо-напрежение.

В допълнение, подобряване на общото състояние на пациенти със сериозни заболявания, които съвременната медицина е трудно да се излекува.

Разбира се, Юмейхо не е решение за всичко. Ако някой има много напреднали дегенеративни промени в гръбначния стълб, терапията не може да промени тези промени. Тези хора могат да функционират много по-добре чрез терапия.